Hoe kan ik een een burgerhulpverlener worden?
Wanneer u een EHBO diploma of AED certificaat heeft behaald, kunt u zich aanmelden bij  HartslagNu als burgerhulpverlener. Ook mensen die werken als bijv. verpleegkundige of mensen die BedrijfsHulpVerlener zijn kunnen zich aanmelden.
Wilt u zich opgeven voor een EHBO cursus dan verwijzen wij u door naar de EHBO-afdeling Scherpenzeel e.o. http://ehboscherpenzeeleo.nl/
Wilt u zich opgeven voor onze AED cursus dan verwijzen wij u door naar https://www.aedgrooteveenpolder.nl/cursusinformatie-en-opgave/

Hoeveel burgerhulpverleners hebben we in de Groote Veenpolder?
Op dit moment (juni 2018) zijn er 73 personen uit de Groote Veenpolder aangemeld bij het landelijke systeem HartslagNu. Deze bedieners zijn verdeeld over de dorpen Langelille (11 pers.), Munnekeburen (20 pers.), Nijetrijne (10 pers.), Scherpenzeel (17 pers.), Slijkenburg (2 pers.) en Spanga (13 pers.)

Wat is HartslagNu?
HartslagNu is het oproepsysteem dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Een burgerhulpverlener kan vaak eerder dan de professionele zorg ter plaatse zijn en de reanimatie opstarten.
Ook een geregistreerde AED kan door een burgerhulpverlener worden opgehaald en ingezet bij een mogelijke circulatiestilstand.
HartslagNu is onderdeel van Ambulancezorg Nederland (AZN). Via de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) wordt de oproep uitgestuurd.

Hoe kan ik mij aanmelden bij HartslagNu?
Ga naar onderstaande link op de site van HartslagNu. Daar staat uitgebreid beschreven hoe je je kunt aanmelden.
https://www.hartslagnu.nl/blz/burgerhulpverlening/aanmelden.html

Wat gebeurt er nadat ik ben aangemeld bij HartslagNu?
Bij een melding van een mogelijke circulatiestilstand bij 1-1-2, stuurt de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) altijd twee ambulances naar het slachtoffer en wordt HartslagNu geactiveerd. Er wordt dan een oproep verstuurd naar een groep burgerhulpverleners in de omgeving. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via de HartslagNu app op de smartphone of via een sms.
Voor meer informatie klik op https://www.hartslagnu.nl/blz/burgerhulpverlening/hoe-werkt-een-alarmering.html