Zaterdag 26 september hield de werkgroep 6 minutenzone De Groote Veenpolder een eindpresentatie voor bedieners en pers als afsluiting van het eerste en belangrijkste deel van het AED project, de aanschaf van zeven AED apparaten en de kasten.

Nadat Sandra Visscher de middag begon met een korte verslaglegging vanaf de start van het project tot heden, kon loco-burgemeester Cor Trompetter het inslagruitje inslaan en zo de kast openen waar de AED in hangt. Hierna konden de aanwezige bedieners met eigen ogen zien hoe dat werkt en er vragen over stellen. Er kwamen enkele punten zoals het aanwezig zijn van een lichtpunt bij de kasten aan de orde. Alle punten zijn in de werkgroep besproken en indien nodig wordt er actie ondernomen.

Hierna ging de groep fanatiek op de fiets langs alle AED kasten. Zo kon iedereen de hangplaatsen goed in zich opnemen wat meehelpt om zelfvertrouwen te kweken in geval dat een bediener daadwerkelijk eens in actie moet komen.

Na de enigszins lange fietstocht kon iedereen weer op adem komen met een hapje en drankje in ’t Polderhuus. Ook hier werden nog enkele vragen van bedieners beantwoord.

Natuurlijk houdt de werkgroep niet op. Er zijn nog enkele wensen, er worden nog steeds bedieners opgeleid en er wordt ook nog steeds gezocht naar nieuwe sponsorgelden.

Wij bedanken een ieder die deze dag mogelijk heeft gemaakt.

Veel bedieners waren gekomen

Veel bedieners waren gekomen

Op de fiets alle AED apparaten bij langs

Op de fiets alle AED apparaten bij langs

Cor Trompetter opent de kast

Cor Trompetter opent de kast

Categories: Nieuws