Werkgroep 6 minutenzone Groote Veenpolder kon afgelopen week de bloemetjes buiten zetten. In de afgelopen weken zijn weer twee nieuwe cursussen afgerond. Het aantal beschikbare bedieners voor de Groote Veenpolder is hiermee de 100 gepasseerd. Een mijlpaal vond de werkgroep. De cursisten kregen daarom niet alleen hun diploma maar ook een bloemetje.
De werkgroep inventariseerde in april 2008 hoe een 6 minutenzone in de Groote Veenpolder opgezet kon worden. In december van hetzelfde jaar was er voldoende geld binnengehaald en konden zeven AED-apparaten aangeschaft worden. Elk dorp heeft de beschikking over een AED-apparaat, zelf bij de sportvelden hangt eentje. Afgelopen zomer zijn nog eens twee AED’s opgehangen waaronder bij café Bos in Schoterzijl (gemeente Lemsterland).
De werkgroep zet zich in zoveel mogelijk bedieners op te leiden. Tevens staan nog twee locaties op de nominatie voor een AED. Alle door de werkgroep opgeleide cursisten worden jaarlijks uitgenodigd voor een herhalingscursus.

Van links naar rechts: Miranda Slump, Janneke van der Wal-Kraak, Auke van Veen, Lisa van der Veen, Petra Hop, Arie van den Tweel, cursusassistent Jacob Boersma en cursusleider Grietje Postma

Categories: Nieuws