De werkgroep 6 minutenzone Groote Veenpolder heeft zoveel geld opgehaald bij sponsoren dat op zeer korte termijn zeven AED apparaten kunnen worden aangeschaft, voor elk dorp dus minimaal één exemplaar. De actie, die in het voorjaar begon, heeft razend snel tot resultaat geleid, dankzij bijdrages van bewoners, bedrijven, verenigingen, Rallyclub De Westhoek, Bank Bercoop en de Rabobank. De actie is een groot succes geworden.

De kasten waar de AED’s in komen te hangen, zijn nieuwe modellen die pas half december leverbaar zijn. Zodra dat het geval is, worden ze opgehangen bij de volgende locaties:

Fam. Van der Veen, Langelilleweg 55A in Langelille
Fam. Schaap, Grindweg 97 in Munnekeburen
Fam. Zijlstra (transportbedrijf), Grindweg in Munnekeburen (dorp)
Fam. Brandsma, Pieter Stuyvesantweg 148 in Nijetrijne
Fam. Terpstra, Grindweg 240 in Scherpenzeel
Fam. Veenhouwer, Spangahoekweg 36 in Spanga
Voor Slijkenburg worden nog mensen benaderd.

Er zijn nu dertig personen geslaagd voor de cursus ‘reanimatie met AED’. Dit is een mooi begin, maar er zullen nog veel meer mensen opgeleid moeten worden. De cursus is drie avonden, geen examen en kost € 37,50 p.p.

Hoewel de werkgroep zeer blij is dat het doel – plaatsen van zes AED apparaten in de Groote Veenpolder – behaald is, is de werkgroep nog lang niet klaar. Er is nog geld nodig voor het onderhoud en de verzekering van de apparaten. Er zijn nog een paar plaatsen in ons gebied die niet dicht genoeg bij een AED zitten. De werkgroep wil dus nog meer apparaten gaan aanschaffen. Kortom: financiële steun blijft nodig.

Categories: Nieuws