De werkgroep, die onlangs in de media uitleg verschafte, streeft naar één AED per dorp en 15 gediplomeerde bedieners per AED. Om dit te bereiken dienen er AED’s aangeschaft te worden en moeten er hulpverleners worden opgeleid. De werkgroep heeft de beschikking over de kantine en presentatieapparatuur van technisch bedrijf Minnesma in Munnekeburen. De cursuskosten worden zo laag mogelijk gehouden om zo ook het jongere publiek te bereiken.

In maart en april van dit jaar verzorgde de EHBO afdeling van Scherpenzeel e.o. voor een aantal van haar leden twee cursussen AED-bediener. Hiervoor slaagden Wolter Bron, Renske Nynke Hoekstra, Roel Hoogkamp, Trijntje de Lang en Wilma Verhoef. Zij waren al in het bezit van het diploma hartreanimatie. De eerste cursus hartreanimatie / AED werd vorige week met goed gevolg afgelegd door Ernst Duvert, Yvonne Hermsen, Margryt Keuning, Jan Terpstra en Roely Terpstra. De cursus was alle keren onder leiding van bevoegd instructrice Grietje Postma.

Ongetwijfeld zijn naast deze tien gediplomeerden nog meer mensen in de Groote Veenpolder die bevoegd zijn het apparaat te bedienen en mee willen werken aan dit project. Graag zou de werkgroep zien dat deze mensen zich bekendmaken bij één van de vier groepsleden. Voor nadere informatie kunnen zij en anderen terecht bij Roely Terpstra, telefoon 0561-481284.

De cursus hartreanimatie / AED bestaat uit drie avonden en wordt gegeven bij Minnesma in Munnekeburen. Mogelijk wordt in de toekomst ook overdag les gegeven. Ook voor opgave kunt u terecht bij Roely Terpstra. De eerstvolgende nieuwe cursus start op 12 augustus.

Categories: Nieuws